BOEKPRESENTATIE BOETE ZONDER SCHULD

De Sociëteit Republiek Suriname (SORES) organiseerde op 11 maart 2015 in Solei aan de Anton Dragtenweg # 208 een presentatie van het nieuwste boek van Don Walther Donner (Mr. Dr. W. Donner) met huldiging van de auteur door Sores.De inleiding werd verzorgd door Robby (Rappa) Parabirsing, wiens uitgeverij Ralicon het boek geredigeerd en uitgegeven heeft. 

Rappa gaf in het kort en op zijn geëigende humoristische wijze de wordingsgeschiedenis van het boek aan. In welk land het boek zich afspeelt vond hij minder belangrijk, maar wat hij benadrukte is dat de beschreven karakters universeel en herkenbaar zijn. Ook kwam naar voren dat het boek, in ieder geval gedeeltelijk, gebaseerd is op autobiografische gegevens. 
Volgens Rappa is het boek een echte aanrader. 

  

Deryck Ferrier bracht in zijn commentaar een ode aan Don Walther Donner en belichtte niet alleen het schrijverschap van laatstgenoemde, maar ook de persoonlijke relatie tussen hem en de auteur. Ferrier gaf aan dat hij heel veel geleerd heeft van Don Walther. Moderator Carlo Jadnanansing bracht naar voren dat hij één avond vóór de presentatie begonnen was met het lezen van het boek en dat hij het in één ruk heeft uitgelezen en er nog steeds onder indruk van is. Naar zijn mening is dit het beste boek van Don Walther en zijn voorspelling is dat het een bestseller wordt. De voorzitter van Sores Rudy Ardjoen huldigde de auteur namens Sores voor zijn gehele oeuvre middels het uitreiken van een oorkonde, de gouden Soresspeld en een cheque ter waarde van SRD 2000,-- bestemd voor een literair doel, door de laureaat zelf te bepalen. Don Walther nam ogenschijnlijk vrijwel onbewogen, de prijzen in ontvangst en in zijn indrukwekkende dankwoord constateerde hij dat er in ons land veel te weinig gelezen wordt. Hij benadrukte dat vooruitgang en ontwikkeling van een land alleen maar mogelijk zijn met lezen en studeren. De avond verliep sfeervol en werd opgeluisterd met live muziek.
Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar voor 55,- srd. Wederverkopers krijgen een fikse korting bij Rappa.