RALICON

Ralicon
Editing Consultancy
Naast eigen produkties stelt Rappa al jaren zijn kennis en schrijfervaring ter beschikking van derden; zo heeft hij vele manuscripten op professionele wijze bewerkt en begeleid. Vanaf de presentatie op de Jaarbeurs 1999 zijn een aantal van deze manuscripten onder de uitgeversnaam RALICON op de markt gebracht, zoals de historische roman Ter dood veroordeeld van John de Bye, Krishna tegen koning Kamsa van J. Nandoe, een moderne navertelling van een verhaalgedeelte uit de Mahabarat; Het Gouden Lepeltje van Shama, een spannend jeugdverhaal, en Oompie sem kleuters van Orlando. In 2001 volgde de magistrale liefdesroman Rachna. In september 2001 werd Ter dood veroordeeld door uitgeverij Conserve in Nederland op de markt gebracht. In nov. 2002 verscheen August, een bonoeman, de beleving van Winti van Julien Zaalman. In oktober 2003 verscheen Mijn Levensverhaal, een autobiografie van Edmund Vriesde.
In oktober 2004 verscheen de bundel jeugdverhalen van Indanka Het paradijs en andere verhalen. In maart 2005 verscheen het tweede boek van Julien Zaalman, Gily en Lise, het geloof en de beleving in Winti, 760 blz. dik, en in april 2005 Tigri, erfenis van een verraad van Alwin Grant over de val van Post Tigri. In mei verscheen Holland heeft ook takroe sani en andere verhalen van John Wladimir Elskamp, gevolgd door Out of the Island, een SF-roman van Desmond Kerk, geheel in het Engels met illustraties van de auteur, de gedichtenbundel Pompoe Kampoe van Sisa Mai in oktober 2005 en Kerst met de dieren in het Zanderijbos van Surinames jongste schrijfster Cyiza Wills dat op het kinderboekenfestival in maart 2006 werd gepresnteerd.
In 2006 verscheen Holland maakt mensen gek van John Elskamp en de roman Bloedverwant van Martin R. Panday. In 2007 verscheen Vreemde dingen uit Mariënburg van Ronald Haselhoef en de derde verhalenbundel van John Elskamp getiteld Roodborstje. In 2008 verscheen Minnewake en andere verhalen van Rihana Jamaludin, Rapids of the Suriname river en Talking with the Saamaka people van Buanda Monograph. In 2009 verscheen de tweede gedichtenbundel van Sisa Mai Wij reden naar het verleden met illustraties in kleur. In november 2010 verscheen 41 spontane reacties op het gedicht Domburg.
In 2011 publiceerde hij Uitspraken waarin hij een aantal typische uitspraken van Surinamers verzamelde, alsook Talented, een jongerennovelle geheel in het Engels van Raniër Karioredjo en in 2012 de heruitgave van Dromenuitleg van Egmond Codfried.
Deze hoge productie (meer dan 4000 blz. verdeeld over dertig titels aan nieuw en heruitgegeven werk in twaalf jaren tijd) maakt RALICON tot de grootste uitgeverij van kleine oplagen in Suriname.
Verder is Rappa al jaren corrector/editor van afstudeerscripties van studenten van de Anton de Kom universiteit en het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Zijn thuisbiblioheek, (Rappa’s Bibliotheek) is sinds de jaren negentig bekend bij vele studenten, die naar literaire werken en andere informatie voor hun eindexamenlijst Nederlands, Engels, Spaans of Geschiedenis zoeken. Daarnaast voorziet de Stripverhalenbibliotheek (de Stripbiep) vooral tijdens de schoolvakanties jong en oud in hun behoefte aan ontspanningslectuur.
KLik op deze link om de boeken van RALICON te bekijken!